Ετοιμασίες για το Cretan Union Cup

creta1

Ο Δήμος Μαλεβιζίου , ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ και ο εμπνευστής του ΜΙΝΟΑΝ CUP, Πρόεδρος του ΝΟΓΚ, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννης Παλλήκαρης συνδιοργανώνουν με τους Ναυταθλητικούς Ομίλους της Κρήτης, ΙΟΗ, ΙΟΑΝ, ΝΟΣ και ΝΟΧ, το φετινό Cretan Union Cup.

Από τις 23 έως τις 29 Μαΐου 2015 τα πληρώματα και τα σκάφη που θα λάβουν μέρος στην γενέτειρα του Δία, θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες στο πανέμορφο Κρητικό πέλαγος και τη ζεστή φιλοξενία που μόνο η Κρήτη μπορεί να προσφέρει. Το Cretan Union Cup 2015 γεννήθηκε ως ναυταθλητικό γεγονός ύστερα από τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ένωση του νησιού των Μινωιτών με την ελεύθερη Ελλάδα και τη μεγάλη επιτυχία του αγώνα, το 2013.

Το Cretan Union Cup 2015, δεν αποτελεί απλά μια ιστιοπλοϊκή διοργάνωση, αφού όλοι οι συμμετέχοντες πέρα από την ένταση και τις συγκινήσεις των αγώνων, θα απολαύσουν τα Κρητικά ήθη, έθιμα και παραδόσεις, κερδίζοντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες, καθώς παράλληλα με το αγωνιστικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων σε όλους τους σταθμούς του θεσμού.

Η εκκίνηση των αγώνων θα γίνει από το μαγευτικό λιμάνι του Ηρακλείου και τα σκάφη θα πλεύσουν ανατολικά με προορισμό την Σητεία και επιστροφή στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Τα εκτός Κρήτης συμμετέχοντα σκάφη, τα οποία έχουν πιστοποιητικό καταμέτρησης, πριμοδοτούνται με 500€ έκαστο, ενώ όλα τα πληρώματα θα έχουν δωρεάν διαμονή και αυτοκίνητο.

creta2

Είναι γνωστό σε όλους, ότι οι καιρικές συνθήκες στο κρητικό πέλαγος και ειδικά αυτή την περίοδο, συντελούν σε ένα από τους πιο ενδιαφέροντες ιστιοπλοϊκούς στίβους. Αθλητές από εξωτερικό, Αμερική, Aυστραλία αλλά και Νέα Ζηλανδία, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρώτο CUCup, με εμπειρία σε μεγάλους αγώνες, μας το επιβεβαίωσαν.

Το φετινό Cretan Union Cup τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας και θα αποτελέσει μια άκρως επιτυχημένη ναυταθλητική διοργάνωση.

)

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style