In-Club Match Race 2015 – ACT3

inclub1

Με ευνοϊκές συνθήκες πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 4-5/4 το ACT 3, από τα 5 συνολικά ACTs, του In-Club Match Race Circuit του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

O ζωντανός νοτιάς και των δυο ημερών, βοήθησε στο να απολαύσουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν ένα μοναδικό θέαμα με «μονομαχίες» πολύ υψηλού επιπέδου μεταξύ των ομάδων. Ενδεικτικό των συνθηκών ήταν ότι το round robin, η διαδικασία που όλες οι ομάδες παίζουν με όλες τις άλλες, ολοκληρώθηκε την πρώτη μέρα των αγώνων, αφήνοντας την δεύτερη μέρα αποκλειστικά για τα ημιτελικά και τα τελικά. Στο ACT3 δυο «εξωσχολικές» ομάδες, έδωσαν το παρόν, η ομάδα του Αγγελάκη από την Κρήτη και η ομάδα του Τσουλφά, δίνοντας το δικό τους στίγμα στους αγώνες και αφήνοντας μια ξεχωριστή θετική γεύση σε όλους.

Νικητής αυτής της φάσης αναδείχτηκε και η ομάδα του Θοδωρή Τσουλφά ακολουθούμενη από τις ομάδες των Βαϊδάνη και Κοντογιαννοπούλου. Τα συνολικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

1. Tsoulfas Theodore 
2 Vaidanis Michalis
3 Contogianopoulou Maria-Christina
4 Angelakis Emmanouil 
5 Papageorgiou Angelos
6 Politopoulos Romylos
7 Tsoubanas Yiannis
8 Lada Dimitra

inclub2

Νικητής αυτής της φάσης αναδείχτηκε και η ομάδα του Θοδωρή Τσουλφά

Το Match Racing, οι μονομαχίες μεταξύ δυο μόνο ιστιοπλοϊκών ομάδων, δεν είναι κάτι νέο. Είναι ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται το America’s Cup και έχει υπάρξει πολλές φορές Ολυμπιακό αγώνισμα.

Γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι είναι οικονομικό για τις ομάδες που συμμετέχουν, προσφέρει έντονο θέαμα και γίνεται πολύ κοντά στην στεριά και άρα μπορεί να προσελκύει media και θεατές. Στην Ελλάδα, καλλιεργείται στο Match Race Academy του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος εδώ και τρία χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Η ένταση που δημιουργεί το καθιστούν την ιδανική πλατφόρμα για γρήγορη και διασκεδαστική εκμάθηση ιστιοπλοΐας.

Με στόχο να μπορούν οι ομάδες που στήνονται να αποσβαίνουν την προσπάθεια που κάνουν, στήθηκε από την περσινή χρονιά ένα circuit 5 αγώνων, το In-Club Match Race. Ένα circuit που είναι βέβαιο ότι θα γίνεται κάθε χρόνο αφού θα έχει όλα τα συστατικά της επιτυχίας του Match Race Academy: Θα είναι οικονομικό και θα δίνει πολύ αξία στους συμμετέχοντες που θα αποφασίσουν να συμμετέχουν. Αν και είναι “In-club”, οι αγώνες είναι ανοικτοί και σε «εξωσχολικούς» σε μια προσπάθεια να δοθεί στις ομάδες η δυνατότητα να μετρήσουν τις δυνάμεις τους και με «αγνώστους» αντιπάλους.

Ταυτόχρονα, οι αγώνες είναι grade 4 και έτσι όλοι οι συμμετέχοντες μαζεύουν βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη του match race προσφέροντας μια ευκαιρία για τα νέα πληρώματα του Ομίλου να γνωρίσουν το match racing σε πραγματικές συνθήκες «μάχης». 

inclub3

Η ομάδα της Μαρίας - Χριστίνας Κοντογιαννοπούλου κατέλαβε τη 3η θέση. 

Οι ημερομηνίες των αγώνων έχουν προγραμματιστεί για το φετινό circuit όπως παρακάτω:
ACT I – 21-22/2/2015 - Πραγματοποιήθηκε
ACT II – 28/2-1/3/2015 - Πραγματοποιήθηκε
ACT III – 4-5/4/2015 - Πραγματοποιήθηκε
ACT IV – 16-17/5/2015
ACT V – 4-5/7/2015

Οι παραπάνω ημερομηνίες αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε φίλοι του αθλήματος, να μπορέσουν να γνωρίσουν και να παρακολουθήσουν αγώνες τύπου match racing από το Εντευκτήριο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.


 

Σύμμαχοι και αρωγοί της φετινής προσπάθειας είναι οι εταιρίες Volvo , Hilton, Royal Wood και Sony ενώ τo σημαντικό κομμάτι της Επικοινωνίας έχει αναλάβει το περιοδικό Skipper ONDECK. Παράλληλα, το Nova θα καλύψει όλες τις φάσεις του τηλεοπτικά.

Όλοι οι χορηγοί, παρέχουν κάποια πολύ ιδιαίτερα δώρα για τους δικούς μας, εσωτερικούς νικητές και μαθητές του Match Race Academy: Η Volvo, προσφέρει ένα συλλεκτικό Volvo Ocean Race μοντέλο της για test drive 2 ημερών σε κάθε μέλος του πληρώματος στους νικητές του καθενός από τους 5 αγώνες της χρονιάς.  Η Sony, θα δώσει στους νικητές της γενικής κατάταξης όλης της σειράς των αγώνων ένα από τα κορυφαία της tablet της σε κάθε μέλος του πληρώματος. Η Royal Wood θα ανταμείψει με μοναδικά ξύλινα γυαλιά ηλίου τους νικητές του καθενός από τους 5 αγώνες της χρονιάς. Το Hilton, θα προσφέρει στα μέλη του πληρώματος των overall νικητών από ένα μοναδικό γεύμα για 2 άτομα. To Skipper ONDECK θα παρουσιάσει λεπτομερώς μέσα από τις σελίδες του το προφίλ και την εμπειρία των νικητών overall.

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style