Το εστιατόριο On the Verandah του Poseidonion Grand Hotel ανοίγει τις πόρτες του

pdosido1

Άλλη μια χρονιά γεμάτη εντυπωσιακές γαστρονομικές εκπλήξεις ξεκινά την Κυριακή 29 Μαΐου στην θρυλική βεράντα του Poseidonion Grand Hotel.

Το εστιατόριο On the Verandah, διπλά βραβευμένο φέτος από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων με το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και το Βραβείο Νέου Ταλαντούχου Σεφ για τον Σταμάτη Μαρμαρινό, έρχεται αυτή τη σεζόν ακόμα πιο κοντά στην καθαρότητα των γεύσεων μέσα από ένα μενού που στόχο έχει να μεταδώσει στον επισκέπτη τις ελληνικές γεύσεις και τα αρώματα στην πιο αυθεντική τους μορφή.

Η φιλοσοφία της κουζίνας

Η μαγευτική θέα από τη βεράντα του ξενοδοχείου στα νερά του Αργοσαρωνικού, τα αρώματα των βοτάνων διάχυτα σε όλο το νησί, η φρεσκάδα των λαχανικών από τη φάρμα του Ποσειδωνίου στο βουνό των Σπετσών αλλά και οι παιδικές μνήμες από αγαπημένες, παραδοσιακές συνταγές του καλοκαιριού, αποτέλεσαν φέτος την έμπνευση για τον σεφ του ξενοδοχείου Σταμάτη Μαρμαρινό. Ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία της αγνής και αυθεντικής πρώτης ύλης, την οποία προμηθεύεται από την οργανική φάρμα του Ποσειδωνίου, τους παραγωγούς του νησιού και των γύρω περιοχών αλλά και από όλη την Ελλάδα, ο σεφ στηρίζει μέσα από τις δημιουργίες του το ελληνικό προϊόν με κάθε δυνατό τρόπο, πρεσβεύοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση.

pdosido2

Το αποτέλεσμα μεταφράζεται σε κλασικές συνταγές όπως για παράδειγμα η Αθηναϊκή σαλάτα, τα κολοκύθια αβγολέμονο και το ψάρι α λα Σπετσιώτα που αποδομούνται και δημιουργούνται ξανά με αριστοτεχνία, για να εξελίξουν και να δώσουν μια νέα διάσταση σε παραδοσιακά πιάτα. Παράλληλα, η πρώτη ύλη πρωταγωνιστεί σε κάθε δημιουργία λαμβάνοντας την σημαντικότητα που της αξίζει.

pdosido3

Γεύματα στη οργανική φάρμα

Με στόχο την ανάδειξη του ελληνικού πλούτου σε ότι έχει να κάνει με τα συστατικά και την βίωση μοναδικών εμπειριών, το Poseidonion Grand Hotel δίνει επίσης φέτος στο κοινό την δυνατότητα να επισκεφθεί την οργανική φάρμα του ξενοδοχείου που βρίσκεται στο βουνό των Σπετσών, πάνω από την Αγία Άννα, για να ζήσει από κοντά το μάζεμα των πρώτων υλών, το μαγείρεμα, και φυσικά το γεύμα μέσα στη φύση.

pdosido4

Με αδιάκοπη την συνεχή αναζήτηση σε ξεχωριστές γαστρονομικές εμπειρίες που στοχεύουν στην προβολή των Σπετσών και της Ελλάδας, η φετινή χρονιά αποτελεί ύμνο στο ελληνικό προϊόν με αποκορύφωμα την έναρξη του εστιατορίου On the Verandah την Κυριακή, όπου η μαγειρική παράδοση συναντά την ελληνική δημιουργικότητα.

 


Τηλ. Κρατήσεων: +30 22980 74553, +30 6957 507267
Διεύθυνση: Poseidonion Grand Hotel, Σπέτσες, Ντάπια 180 50
Executive Chef: Σταμάτης Μαρμαρινός
Ωράριο: 20.00 - 00.00

 

Τα πιο Δημοφιλη > Life

the art dose giorti technis

The Art dose: Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή τέχνης

Έντονη ατμόσφαιρα γιορτής, με συνοδοιπόρο πάντα την τέχνη και τις μοναδικές δημιουργίες, είχε η βραδιά...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style