Η IWC Γιορτάζει τα Εβδομηκοστά Πέμπτα Γενέθλια ενός Ειδώλου

iwc siderale detail carousel

To 2015, η IWC Schaffhausen γιορτάζει τα εβδομηκοστά πέμπτα γενέθλια μιας οικογένειας ρολογιών με βαθιά παράδοση: της Portugieser.

Τιμώντας την επέτειό της, η νέα συλλογή Portugieser κυκλοφορεί με ένα πλήθος τεχνολογικών και σχεδιαστικών αλλαγών και νέων χαρακτηριστικών. Επιπλέον, ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας δημιουργεί περισσότερους μηχανισμούς και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τρεις νέες οικογένειες μηχανισμών τα επόμενα χρόνια.

Η οικογένεια, με το μηχανισμό 52000, αποτελεί τον προπομπό της νέας αυτής τάσης, και περιλαμβάνεται σε 4 μοντέλα της συλλογής Portugieser. Το καινούργιο annual calendar κάνει το ντεμπούτο του, ενώ και το perpetual calendar με την μεγάλη ψηφιακή ένδειξη ημερομηνίας περιλαμβάνεται επίσης στο portfolio των Portugieser.

«Με την εβδομηκοστή πέμπτη επέτειο των Portugieser το 2015, η IWC γιορτάζει τα γενέθλια ενός αληθινού ειδώλου», δήλωσε ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen. «Το Portugieser δεν είναι μόνο ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά ρολόγια αλλά είναι ίσως και το πιο αναγνωρισμένο της εταιρείας μας».

Στη δεκαετία του 1930, η απλή και κλασική του σχεδίαση ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της. Η ακρίβεια του μηχανισμού του ρολογιού τσέπης που διέθετε, έθεσε ένα νέο σημείο αναφοράς, ενώ παράλληλα δημιούργησε μια νέα τάση για μεγαλύτερα ρολόγια χειρός τα οποία έκαναν την IWC δημοφιλή παγκοσμίως και της χάρισαν άμεση αναγνώριση.

«Με ένα πλήθος εξεζητημένων μηχανισμών και χαρακτηριστικών, η σειρά Portugieser αποτέλεσε για πολλά χρόνια σύμβολο της ικανότητας μας να κατασκευάζουμε μηχανισμούς», συμπλήρωσε ο Georges Kern. «Καμία από τις άλλες μας οικογένειες δεν εμπεριέχει τόσα πολλά από τα τεχνικά επιτεύγματα της υψηλής ωρολογοποιίας».

Ο νέος μηχανισμός 52000

Αλλά το κεντρικό θέμα του 2015, της χρονιάς των Portugieser, είναι ο νέος μηχανισμός 52000, σχεδιασμένος από την IWC, που έχει ήδη επιλεγεί για 4 μοντέλα της νέας σειράς Portugieser. Ο Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας που εδρεύει στο Schaffhausen, έχει αποφασίσει να εστιάσει στην παραγωγή των δικών του μηχανισμών τα επόμενα χρόνια. Με τους μηχανισμούς 69000 και 42000, η IWC θα καθιερώσει δύο νέες οικογένειες μηχανισμών οι οποίες θα αναπτυχθούν και θα κατασκευαστούν από τα δικά της εργαστήρια.

Ο Georges Kern εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία στην απόφαση να επεκτείνει την γκάμα των μηχανισμών που η ίδια κατασκευάζει: «Οι νέοι αυτοί μηχανισμοί δεν αποτελούν μόνο εξαιρετικές προσθήκες στο υπάρχον προϊοντικό μας portfolio. Θέτουν επίσης και νέα τεχνικά και αισθητικά στάνταρ.

Θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε σαν εταιρεία καθώς και να συνεχίσουμε να διατηρούμε την IWC ανάμεσα στις διεθνώς πιο επιτυχημένες εταιρείες στον χώρο της υψηλής ωρολογοποιίας».

 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρες μέχρι το Paris 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design