• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Η Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio είναι το «Sportscar της χρονιάς»

Οι αναγνώστες του περιοδικού AUTO BILD SPORTSCARS επέλεξαν την κορυφαία έκδοση της Alfa Romeo Stelvio, τη Quadrifoglio με τους 510 ίππους, για το βραβείο «Sportscar of the year».



Στην περίπτωση του μοντέλου της ιταλικής μάρκας, ένα SUV μπορεί να είναι ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο. Αυτή είναι η άποψη των αναγνωστών εν λόγω περιοδικού, οι οποίοι βράβευσαν τη Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

Εφοδιάζεται με ένα bi-Turbo V6 βενζινοκινητήρα χωρητικότητα 2.9 λίτρων και απόδοσης 510 ίππων, οι οποίοι μεταφέρονται στο δρόμο μέσω του πρωτοποριακού συστήματος τετρακίνησης AlfaTM Q4. Η δύναμη του κινητήρα σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα πρόσφυσης εκτοξεύουν την κορυφαία Stelvio από στάση στα 100 χιλιόμετρα/ώρα σε μόλις 3.8 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα η Stelvio Quadrifoglio εφοδιάζεται με το πίσω ενεργό διαφορικό (AlfaTM Active Torque Vectoring) που κατανείμει τη ροπή ώστε να αυξάνεται η ευελιξία και η σταθερότητα του αυτοκινήτου σε κάθε είδους καμπή. Σε συνδυασμό με το σύστημα AlfaTM Chassis Domain Control, παρά τη υψηλή ιπποδύναμη, το ιταλικό SUV επιδόσεων είναι εξαιρετικά φιλικό και προβλέψιμο ακόμα και στο όριο.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio b1000x667

«Η αποδοχή της Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio στο club των “Sportscars of the Year”, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την εκτίμηση που έχουν για αυτό το ξεχωριστό SUV οι φίλοι των σπορ αυτοκινήτων. Δεν είναι απλά ένα από τα πιο ισχυρά μοντέλα της κατηγορίας, αλλά ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο, χάρη στα δυναμικά της χαρακτηριστικά και την οδηγική απόλαυση που προσφέρει», είπε η Cristina Mauri, Brand Marketing Manager των Alfa Romeo και Jeep.