Το νέο συλλεκτικό ρολόι OMEGA CK 2998

Η OMEGA παρουσιάζει το νέο συλλεκτικό ρολόι Speedmaster CK 2998, ως εξέλιξη ενός εκ των διασημότερων ρολογιών της από σχεδιαστική άποψη.

Το πρωτότυπο μοντέλο OMEGA CK 2998 κυκλοφόρησε το 1959 και από τότε έγινε ένα από τα πιο περιζήτητα vintage Speedmaster στον κόσμο για τους συλλέκτες. Διαθέτοντας δείκτες σε σχήμα “Alpha”, συμμετρική κάσα και μαύρη στεφάνη, αποτελούσε πάντα αντικείμενο θαυμασμού για τους ενθουσιώδεις λάτρεις των ρολογιών. Το μοντέλο διαθέτει επίσης μια αξιοσημείωτη φήμη ως το "πρώτο OMEGA στο διάστημα". Το 1962, ο αστροναύτης Walter "Wally" Schirra έγραψε ιστορία, φορώντας το προσωπικό του Speedmaster CK 2998 κατά τη διάρκεια της αποστολής "Sigma 7" του προγράμματος Mercury.

Σήμερα, η OMEGA χρησιμοποίησε ως πηγή έμπνευσης αυτό το κλασσικό μοντέλο για να δημιουργήσει το καινούργιο ρολόι της. Πολλά από τα εμβληματικά χαρακτηριστικά του κλασσικού μοντέλου διατηρήθηκαν, ωστόσο η αποστολή αυτού του ρολογιού είναι να αγγίξει νέους θαυμαστές, μέσω της ανανεωμένης εμφάνισης και του εκπληκτικού σχεδιασμού του.

CK2998 2

Και τα τρία υποκαντράν του ρολογιού έχουν μαύρο χρώμα, όπως επίσης και η κλίμακα των λεπτών και η γυαλισμένη κεραμική στεφάνη με κλίμακα μετρητή παλμών από λευκό σμάλτο. Το ρολόι έχει επίσης μαύρο δερμάτινο λουρί με μικρές διατρήσεις, μέσα από τις οποίες διακρίνεται το λευκό καουτσούκ στο εσωτερικό του.

Η κλίμακα μετρητή παλμών, που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των καρδιακών παλμών ανά λεπτό, έχει ιδιαίτερη σημασία για το CK 2998. Οι κάτοχοι των αυθεντικών μοντέλων, είχαν τη δυνατότητα να διαλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές της στεφάνης (συμπεριλάμβανε ταχύμετρο, μετρητή παλμών, δεκαδικό σύστημα ή τηλεμετρητή). Ως εκ τούτου, το νέο μοντέλο συμβαδίζει με αυτή την σχεδιαστική κληρονομιά.

CK2998 3

Η γυαλισμένη και ματ κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι συμπληρώνεται από ένα ελαφρώς αμμοβολισμένο ασημί καντράν που διαθέτει ορισμένα επιπλέον εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Οι μαύροι δείκτες σε σχήμα «άλφα» χρησιμοποιούνται για τις ώρες και τα λεπτά, ενώ στα υποκαντράν χρησιμοποιούνται οι αμμοβολισμένοι «άλφα» δείκτες με επίστρωση από ρόδιο. Ο δείκτης δευτερολέπτων του χρονογράφου έχει κόκκινο χρώμα.

Οι δείκτες ώρας και λεπτών, όπως και οι μαύρες ενδείξεις ώρας, περιλαμβάνουν Super-LumiNova για ενισχυμένη ορατότητα σε συνθήκες όπου επικρατεί σκοτάδι.

Έχουν δημιουργηθεί 2.998 συλλεκτικά ρολόγια και στο πίσω μέρος της κάσας τους φαίνεται ο συλλεκτικός αριθμός του καθενός, μαζί με το έμβλημα του ιππόκαμπου και τη λέξη “SPEEDMASTER”.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η κληρονομιά του ρολογιού συναντάται και στο εσωτερικό του. Κάθε συλλεκτικό μοντέλο λειτουργεί με τον μηχανισμό OMEGA Calibre 1861, που είναι συνδεδεμένος με την ιστορία του “Moonwatch”. Οι περιπέτειές του πλέον θα συνεχιστούν μέσω των κατόχων αυτού του νέου ρολογιού.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιουργεί για…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία του Matteo Thun...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style