Η Porsche Design είναι 50 ετών και γιορτάζει με δύο υπέροχα αυτοκίνητα

Porsche Design 50th anniversary

Διπλή γιορτή για την Porsche Design στο χρυσό ιωβηλαίο της με δύο εκπληκτικά 911 Targa που συνδέουν το παρελθόν με το παρόν της μάρκας που καθορίζει το μέλλον των σπορ αυτοκινήτων.

«Όταν σκέφτεσαΙ τη λειτουργικότητα κάποιου  αντικειμένου, η μορφή μερικές φορές εμφανίζεται σαν από μόνη της» – έτσι περιέγραψε ο F.A. Porsche αυτό που εξακολουθεί να οδηγεί τους μηχανικούς και τους σχεδιαστές της Porsche Design σήμερα. Ήταν το 1972 ίδρυσε την Porsche Design μαζί με τον αδερφό του Hans-Peter. 50 χρόνια και πολλά υπέροχα supercars αργότερα η Porsche Design γιορτάζει το χρυσό ιωβηλαίο της με δύο πολύ ιδιαίτερα αυτοκίνητα: την αποκλειστική Porsche 911 Edition 50Y Porsche Design και μια ιστορική 911 S 2.4 Targa από το έτος ίδρυσης της Porsche Design το 1972, η οποία έχει ανακαινιστεί πιστά από την Porsche Classic .

Αποκλειστική ειδική έκδοση: μια μοντέρνα εκδοχή ενός κλασικού σχεδιασμού
Η 911 Edition 50Y Porsche Design είναι μια περιορισμένη σειρά 750 αυτοκινήτων με πολλά χαρακτηριστικά εμπνευσμένα από τα εμβληματικά σχέδια του F.A. Porsche. Εκτός από το ολόμαυρο εξωτερικό, οι αναφορές στο παρελθόν περιλαμβάνουν τα κλασικά καρό κεντρικά πάνελ καθισμάτων Sport-Tex και τον κόκκινο δεύτερο δείκτη του ρολογιού Porsche Design Subsecond στο πακέτο Sport Chrono, το οποίο διατίθεται στάνταρ.
Η ειδική έκδοση βασίζεται στην 911 Targa 4 GTS. Το επετειακό μοντέλο θα φτάσει με Ευρωπαίους συνεργάτες πωλήσεων από τον Απρίλιο. Οι αγοραστές μπορούν επίσης να αγοράσουν μια ειδική έκδοση της νέας έκδοσης του θρυλικού Chronograph I. Χαρακτηριστικά όπως ο αριθμός έκδοσης και ο ρότορας περιέλιξης σε σχήμα τροχού υπογραμμίζουν τη σύνδεση με την 911 Edition 50Y Porsche Design.

Porsche Design 50th anniversary 3

Κάτι εντελώς μοναδικό: μια 911 S 2.4 Targa υπογεγραμμένη από τον F.A. Porsche

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Porsche Classic εργάζεται σε ένα μοναδικό project για να γιορτάσει τα 50 χρόνια Porsche Design. Μια 911 S 2.4 Targa από το 1972, τη χρονιά που ιδρύθηκε η Porsche Design, έχει αναπαλαιωθεί ειδικά για την επέτειο. «Το όραμα ήταν να δημιουργήσουμε ένα classic αντίστοιχο της νέας 911 Edition 50Y Porsche Design», εξηγεί η Ulrike Lutz, επικεφαλής της Porsche Classic. «Με τη βοήθεια του νέου προγράμματος Sonderwunsch, μπορέσαμε να υλοποιήσουμε την ιδέα ενός μοναδικού ζεύγους οχημάτων. Η δουλειά των σχεδιαστών και των όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με την αναπαλαίωση ήταν να μεταφέρουν προσεκτικά τις προδιαγραφές του νέου αυτοκινήτου στο κλασικό.

Porsche Design 50th anniversary 1

Το βασικό όχημα, ένα 911 T 2.4 Targa από το 1972, ήταν σε κακή κατάσταση και του έλειπαν ορισμένα εξαρτήματα. Αν και αυτό θα ήταν κανονικά μια δύσκολη αρχή για ένα έργο αναπαλαιώσης, σε αυτήν την περίπτωση δεν ήταν σημαντικό για τις προγραμματισμένες τροποποιήσεις. Οι ειδικοί της Porsche Classic αναβάθμισαν πλήρως τον κινητήρα και το πλαίσιο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της έκδοσης S. Το κορυφαίο μοντέλο στην εποχή του, είχε κυβισμό 2.341 cc, που απέδιδε 190 PS στις 6.500 rpm και ήταν εξοπλισμένο με μηχανικό ψεκασμό καυσίμου.

Porsche Design 50th anniversary 4

Ως φόρο τιμής στον Ferdinand Alexander Porsche, αυτό το μοναδικό στο είδος του όχημα διαθέτει τα ίδια χρώματα με το θρυλικό Chronograph I που σχεδίασε το 1972, με το μαύρο να κυριαρχεί τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Κλασικές πλαϊνές ρίγες με πλατινένιο σατινέ φινίρισμα και ενσωματωμένα γράμματα Porsche Design κοσμούν τις πλευρές. Ως ξεχωριστό χαρακτηριστικό, το roll bar Targa έχει επίσης υποστεί λέιζερ σε σατινέ φινίρισμα Platinum – μια νέα ερμηνεία του βουρτσισμένου ανοξείδωτου χάλυβα του αυθεντικού κλασικού μοντέλου. Τα γράμματα Targa είναι φινιρισμένα σε μαύρο ματ. Όπως το μοντέλο ειδικής έκδοσης, η μάσκα στο πίσω κάλυμμα του κινητήρα φέρει το σήμα «Porsche Design 50th Anniversary» με αναπαραγωγή της υπογραφής του F.A. Porsche.

Τα πιο Δημοφιλη > Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιουργεί για…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία του Matteo Thun...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style