1ος Διεθνής Διαγωνισμός Σχεδιασμού Yacht Paola Galeazzi

diethnis diagonismos sxediasmou Yacht Paola Galeazzi

Τον πρώτο Διεθνή Διαγωνισμό Σχεδιασμού Yacht διοργανώνει το έγκριτο περιοδικό Barche που φέτος γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια κυκλοφορίας του.

Ο Διεθνής διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στη μνήμη της Paola Galeazzi (1947-2017), μια αρχιτέκτονας που άφησε ένα ισχυρό αποτύπωμα στον κόσμο του σχεδιασμού και του yachting τα τελευταία 50 χρόνια. Μαζί τον σύζυγό της Giovanni Zuccon ίδρυσαν την ομώνυμη εταιρεία σχεδιασμού στη Ρώμη το 1972. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνισμού είναι ο ίδιος ο Giovanni Zuccon.

Gianni and Paola

«Αποφασίσαμε να αφιερώσουμε το βραβείο στην Paola Galeazzi επειδή αποτελεί ένα αναμφισβήτητο σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές σχεδιαστών. Αυτή η εξαιρετικά ικανή ναυπηγός δίδαξε πολλά στη σύγχρονη ναυπηγική βιομηχανία όσον αφορά τις τεχνικές και τη φιλοσοφία του σχεδιασμού, αλλά ταυτόχρονα ενσάρκωσε μια κουλτούρα υψηλής ηθικής και ειλικρίνειας. Η δημιουργός θα μείνει επίσης στη μνήμη μας για το όραμά της για το μέλλον, την επιμονή της να μοιράζεται και την ικανότητά της να μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα της ομαδικής εργασίας» αναφέρει ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Barche, Franco Michienzi.

Ποια είναι η Paola Galeazzi
Η Paola Galeazzi είναι πρωτοπόρος αρχιτέκτονας και ναυπηγός, η οποία το 1972 ίδρυσε μαζί με τον σύζυγό και συνάδελφό της αρχιτέκτονα Giovanni Zuccon την Zuccon International Project. Εδώ και 50 χρόνια, το γραφείο τους θεωρείται ένα από τα πιο έγκυρα γραφεία σχεδιασμού πολυτελών σκαφών αναψυχής στον κόσμο κι έχει σχεδιάσει μερικά από τα πιο όμορφα μοντέλα στην ιστορία του yachting.

Ενδεικτικά αναφέρουμε το Posillipo Technema 65, το 46 μέτρων Baglietto Al Fahed, το CRN 125 J'Ade, το 80 μέτρων Chopi Chopi και το Sanlorenzo 102 Asymmetric. Αυτό το τελευταίο είναι έργο των παιδιών τους Martina και Bernardo, της «νέας γενιάς» της Zuccon International Project. Σημειώνεται ότι το γραφείο συνεργάζεται εδώ και 20 χρόνια με τα ναυπηγεία του ομίλου Ferretti για τα Custom Line και τα Bertram.

Gianni and Paola 2016 Grande

Μια στοχαστική και ιδιαίτερα καλλιεργημένη γυναίκα, η Paola Galeazzi ήταν αναμφίβολα μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον κόσμο του yachting.

Ήταν μια τρομερή επαγγελματίας με εξαιρετική κομψότητα και ψυχραιμία και ταυτόχρονα μια ισχυρή και αυταρχική γυναίκα. Μαζί με τον σύζυγό της Giovanni Zuccon, συνεργάστηκαν με μερικά από τα κορυφαία ιταλικά ναυπηγεία, συμβάλλοντας στην επιτυχία μιας αγοράς που φέρει ακόμη τη σφραγίδα τους. Και όλα αυτά χάρη σε μια συνεργασία που βασίστηκε στις κοινές ιδέες και τα κοινά οράματα, στα εξαιρετικό τους ταλέντο που αλληλοσυμπληρωνόταν, καθώς και στην ικανότητα τους να μετατρέψουν τις ξεχωριστές τους ιδιότητες σε μια μεγάλη κινητήρια δύναμη για τη δουλειά τους στον σχεδιασμό.

«Σας ευχαριστούμε Barche! Είμαι εξαιρετικά ευτυχής με αυτόν τον διαγωνισμό, όχι μόνο επειδή αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση της τεράστιας δέσμευσης που επέδειξε η Paola στα 46 χρόνια της συνεχούς προσπάθειας της για ποιότητα στο σχεδιασμό, αλλά επίσης, και πάνω απ' όλα, επειδή κατάφερε να επιτύχει τον πρωταρχικό της στόχο, αυτόν της σωστής διαχείρισης και εξισορρόπησης των διαφορετικών ρόλων του αρχιτέκτονα, της συζύγου και της μητέρας» σημειώνει ο Giovanni Zuccon, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Gianni and Paola at work the first project 1974

Info
O 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Σχεδιασμού Yacht Paola Galeazzi είναι ανοιχτός σε όλους τους νέους κάτω των 35 ετών. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα αποτελείται από σημαντικές προσωπικότητες στον τομέα του σχεδιασμού σκαφών αναψυχής. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 30 Μαΐου 2023.

Giovanni Zuccon and Paola Galeazzi 4 Grande

Τα πιο Δημοφιλη > Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιουργεί για…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία του Matteo Thun...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style