• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Porsche: Παρουσιάζει την Νέα Panamera

Porsche parousiazei ti nea Panamera

Η Porsche επιλέγει σήμερα για τη νέα Panamera ένα καινοτόμο και διαισθητικό σύστημα ελέγχου: Το Porsche Driver Experience εστιάζει στον οδηγό και αποκαλύπτει την τέλεια ισορροπία μεταξύ αναλογικών και ψηφιακών στοιχείων. Με σπορ διάθεση, το αυτοκίνητο αυτό ξεχωρίζει στην κατηγορία των saloon πολυτελείας χάρη στην άριστη ποιότητα και το εξαιρετικά σπορ ύφος του εσωτερικού του.

Στη νέα γενιά μοντέλων που πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα στις 24 Νοεμβρίου 2023, η Porsche Panamera έρχεται να εντυπωσιάσει με το οδηγοκεντρικό σύστημα ελέγχου Porsche Driver Experience που είδαμε για πρώτη φορά στην Taycan. Προσφέρει πλήρως ψηφιακή οθόνη, μεγάλη γκάμα επιλογών προσαρμογής και διαισθητικό χειρισμό. Βασικό στοιχείο της όλης προσέγγισης είναι ότι όλα τα στοιχεία ελέγχου που σχετίζονται με την οδήγηση ομαδοποιούνται πλέον και τοποθετούνται σε απόσταση αναπνοής από το τιμόνι. Έτσι, ο οδηγός μπορεί και εκτελεί γρήγορα και διαισθητικά όλες τις βασικές λειτουργίες. Με τον τρόπο αυτόν απλοποιείται ο χειρισμός της νέας Panamera σε όλες τις οδηγικές καταστάσεις, και ιδιαίτερα κατά τη δυναμική οδήγηση.

Η εστίαση στον οδηγό είναι εμφανής σε πολλές λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, ο διακόπτης εναλλαγής για το σύστημα πλοήγησης στις επιλογές που παρέχονται από τον πίνακα οργάνων αλλά και ο διακόπτης για την επιλογή των προγραμμάτων οδήγησης έχουν τοποθετηθεί απευθείας στο τιμόνι, ενώ ο επιλογέας ταχυτήτων βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Έτσι, απελευθερώνεται χώρος στην κεντρική κονσόλα για την παρουσία ενός καλαίσθητου πίνακα για τον έλεγχο του κλιματισμού που συνδυάζει επιφάνειες αφής και φυσικούς διακόπτες σε μια λύση εξίσου διαισθητική όσο και κομψή. Στην κεντρική κονσόλα έχουν τοποθετηθεί νέοι, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι αεραγωγοί χωρίς καθόλου πτερύγια. Την ίδια στιγμή, είναι δυνατή η εναλλαγή μεταξύ πολλών προδιαμορφωμένων και εξατομικευμένων λειτουργιών ελέγχου κλιματισμού με το πάτημα ενός κουμπιού. Επιπλέον, ο αποθηκευτικός χώρος στην κεντρική κονσόλα είναι ακόμη πιο ευρύχωρος από πριν.

Ο ψηφιακός, αυτόνομος πίνακας οργάνων επικεντρώνεται στις ανάγκες του οδηγού και διαθέτει κυρτή και αυτόνομη οθόνη 12,6" με ιδιαίτερο design. Η Porsche χωρίζει τις πληροφορίες οδήγησης που προβάλλονται στην οθόνη σε τρεις σαφείς ενότητες, οι οποίες διαμορφώνονται με διάφορους τρόπους ανάλογα με τον εξοπλισμό και την επιλεγμένη προβολή. Ο χειρισμός της πρόσθετης προαιρετικής οθόνης προβολής στο παρμπρίζ μπορεί να γίνει απευθείας από το σπορ τιμόνι.

0205 roma gold u crane AKOS8366 edit V01

Γενικότερα, οι καθαρές σχεδιαστικές γραμμές και τα πολυτελή υλικά δημιουργούν μια υψηλής ποιότητας και σπορ ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της νέας Panamera. Η νέα διακοσμητική προσέγγιση εντυπωσιάζει με την απόλυτη συνοχή στο ύφος, ξεκινώντας από την κεντρική κονσόλα και τον πίνακα οργάνων και φτάνοντας μέχρι τις πόρτες της νέας Panamera. Σε συνδυασμό με την απότομη ανοδική κλίση της κεντρικής κονσόλας, το νέο αυτό στυλ χαρακτηρίζει με μοναδικό τρόπο το πιλοτήριο της Panamera. Για πρώτη φορά, η Porsche εξοπλίζει την Panamera με ατμοσφαιρικό φωτισμό σε όλα τα πάνελ, δίνοντας έμφαση στο εύρος του οχήματος. Την ίδια στιγμή, όλα τα μοντέλα της Panamera προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη άνεση χάρη στο βελτιωμένο αφρώδες υλικό για τα καθίσματα που συνδυάζει άνεση και ενισχυμένη ελαστικότητα. Επιπλέον, τα μοντέλα Panamera Executive διαθέτουν πρωτοποριακό περίγραμμα στα πίσω καθίσματα που βελτιστοποιεί τη στάση του σώματος. Έτσι, οι πίσω επιβάτες φτάνουν στον προορισμό τους πιο ξεκούραστοι, ακόμη και μετά από μια μακρινή διαδρομή.

Στη νέα Panamera η Porsche προσφέρει επιλογές σε χρώματα και υλικά βασισμένες σε εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες καθώς και μια μεγάλη γκάμα δίχρωμων σχεδίων. Στοιχεία διακόσμησης και πινελιές μοναδικού στυλ συνδυάζονται για ακόμη πιο ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ορισμένα από αυτά κατασκευάζονται από την Porsche Exclusive Manufaktur. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Porsche προσφέρει επίσης leather-free επενδύσεις στο εσωτερικό της Panamera, οι οποίες συνδυάζουν σπορ υλικά όπως το Race-Tex και το ύφασμα Pepita.