Η «Σκυτάλη της Φύσης» από το Οcean Race στους Hγέτες της 9ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τους Ωκεανούς Our Ocean Conference 2024

Ένα διαφορετικό ιστιοπλοϊκό σκάφος κατέπλευσε στη Μαρίνα Φλοίσβου, επ'ευκαιρία της 9ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference), που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από τις 15 έως τις 17 Απριλίου 2024.

Το πλήρωμα του Legend αγωνιστικού σκάφους ‘Ericsson 1’ του The Οcean Race ξεκίνησε από τη Γένοβα της Ιταλίας για να παραδώσει τη «Σκυτάλη της Φύσης» - "Relay4Nature" στους ηγέτες της Παγκόσμιας Διάσκεψης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το The Ocean Race - ο ιστιοπλοϊκός αγώνας που κάνει τον γύρο του κόσμου και είναι γνωστός ως η δυσκολότερη δοκιμασία για μια ομάδα στον αθλητισμό - φέρνει το «Relay4Nature» στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε για να δώσει «φωνή στον ωκεανό», στα σημαντικά θέματα που επηρεάζουν τον πλανήτη μας και στις συναντήσεις για το κλίμα και τον ωκεανό, όπου λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με το περιβάλλον.

Σε μια συμβολική σκυταλοδρομία που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 15 Απριλίου στις 2 μ.μ., (μεταξύ Προβλήτας Α και Προβλήτας Β) της Μαρίνας Φλοίσβου η «Σκυτάλη της Φύσης» θα παραδοθεί από τον Ειδικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς, κ. Peter Thomson, στην Συντονίστρια του «Our Ocean Conference 2024», Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, παρουσία διακεκριμένων συμμετεχόντων στο 9ο Our Ocean Conference.

Η «Σκυτάλη της Φύσης» τονίζει τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η θάλασσα στη ρύθμιση του κλίματος και στην ευρύτερη υγεία του πλανήτη στους συμμετέχοντες.

Στις 17 Απριλίου, μετά την τελετή λήξης της Διάσκεψης Our Ocean, η «Σκυτάλη της Φύσης», θα συνεχίσει το ταξίδι της για να περάσει το μήνυμα στους διοργανωτές της Συνδιάσκεψης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Ωκεανό, United Nations Ocean Conference (UNOC 2025), η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια της Γαλλίας, τον Ιούνιο του 2025.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του σκάφους στη χώρα μας, από τις 13 Απριλίου εως τις 17 Απριλίου, το πλήρωμα θα παρουσιάζει το σκάφος, την ιστορία του και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του «The Ocean Race» σε μικρούς και μεγάλους φίλους της θάλασσας, που θα το επισκεφτούν στην Μαρίνα Φλοίσβου.

Το ελληνικό ταξίδι της «Σκυτάλης της Φύσης» (Relay4Nature) υποστηρίζουν η Flisvos Marina, η Edit Automation και η Skipper ONDECK.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style