OpinionSpectrum banner Hor1

Συνεχής εξέλιξη και πρωτοπορία στον χώρο του yachting provisioning

 Αγλαΐα (Λίτσα) Βασιλά Χάλαρη,
Ιδιοκτήτρια Cava Halari & Choix by Cava Halari

Αναλογιζόμενη την πολυετή και όμορφη συνεργασία μας, νιώθω πλέον την επιθυμία αλλά και την άνεση να μοιραστώ με εσάς και τους αναγνώστες σας τη μακρά μας εμπειρία στον τομέα που τόσο αποτελεσματικά πρεσβεύετε, αυτόν του YACHTING.

Η Cava Halari δραστηριοποιείται στον χώρο του yachting provisioning πάνω από 40 χρόνια, όντας ένα από τα ιδρυτικά μέλη αυτού του τομέα. Οι υπηρεσίες μας και το επίπεδο της εξυπηρέτησής μας, βέβαια, ωριμάζουν με τον χρόνο και παραμένουμε o No1 προμηθευτής σκαφών αναψυχής στις προτιμήσεις των πελατών.

Δεν είμαστε, όμως, μόνο εμείς αυτοί που βελτιώνονται και εξελίσσονται. Συζητώντας με καπετάνιους και πληρώματα, brokers και ιδιοκτήτες στα διάφορα yacht meetings που συμμετέχουμε και οργανώνουμε κάθε χρόνο, παρατηρώ πως και εκείνοι με μεράκι, φιλότιμο και προσωπικό κόπο έχουν πάει την yachting εμπειρία ένα βήμα παρακάτω. Στα πλαίσια αυτής, θέλουν να προσφέρουν και στους πιο απαιτητικούς πελάτες τους φιλοξενία υψηλού επιπέδου, συνδυασμένη με την καλύτερη εκδοχή της ελληνικής κουλτούρας και της ελληνικής γαστρονομίας που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει υψηλά άλματα. H αμοιβαία εμπιστοσύνη και η αμεσότητα αποτελούν τον κοινό στόχο και την κινητήρια δύναμη για τη στενή συνεργασία που διατηρούμε όλα αυτά τα χρόνια.

Οι κατάλογοί μας εμπλουτίζονται κάθε χρόνο από εκατοντάδες νέους κωδικούς κρασιού, ποτού, αφεψημάτων και delicatessen. Είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση και αναζήτηση νέων κωδικών που τυχαίνουν ζήτησης σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σκοπό να καλύπτουμε κάθε προτίμηση και να ικανοποιούμε όλες τις premium απαιτήσεις. Για τον λόγο αυτό, το δίκτυο συνεργατών μας είναι ευρύ, ενώ σημαντικό είναι ότι καταφέρνουμε και εξασφαλίζουμε πρόσβαση σε μεγάλους οίκους κρασιού και σημαντικές συλλογές μέσω και της στενής μας συνεργασίας με την εισαγωγική εταιρεία Cordis Wines & Spirits, που έχει δημιουργήσει την τελευταία δεκαετία η κόρη μου, Βάλια Χάλαρη.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια πολύ προσωπική μου γνώμη και πεποίθηση. Έχοντας ταξιδέψει πολύ στη ζωή μου και έχοντας δοκιμάσει γεύσεις από όλο τον κόσμο, είμαι σε θέση να πω με βεβαιότητα πως ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, πλούσιο σε καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες που παράγουν προϊόντα κορυφαίας ποιότητας και γεύσης. Τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε ότι το ελληνικό κρασί έχει κάνει σπουδαία άλματα στις προτιμήσεις των πιο απαιτητικών ουρανίσκων και έχει κλέψει τις εντυπώσεις σε μεγάλους οινικούς οίκους σε παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Η θέση μας ως μεσάζοντες για την τροφοδοσία των σκαφών μάς δίνει την ευκαιρία να μυήσουμε τους φιλοξενούμενους της χώρας μας στον κόσμο του ελληνικού κρασιού, των αποσταγμάτων και τροφίμων. Άλλωστε, το απόλυτο WINE & FOOD PAIRING προκύπτει από τον συνδυασμό ομοπάτριων προϊόντων, όπως τα προσφέρει η ίδια η φύση στον κάθε τόπο. Αυτό αποτελεί, ακόμα, το όραμα και των περισσότερων νέων Ελλήνων παραγωγών και χαίρομαι πολύ που μπορώ να γίνω μέρος αυτού.

Φυσικά, σε όλο αυτό το μακρύ ταξίδι που έχουμε διανύσει, πολλές φορές ήρθαμε αντιμέτωποι με προκλήσεις, όπως ο μεγάλος όγκος εργασίας και τα στενά χρονικά περιθώρια παράδοσης. Για εμάς, οι προκλήσεις δεν αποτέλεσαν ποτέ πρόβλημα. Κάθε άλλο. Οι προκλήσεις είναι αυτές που σου δίνουν το ερέθισμα να δεις πού μπορείς να γίνεις καλύτερος και πώς να ξεχωρίσεις. Τα τελευταία χρόνια ο τρόπος που εξυπηρετούμε και εκτελούμε τις παραγγελίες έχει αλλάξει άρδην. Διαθέτουμε ένα πολύ δυνατό κέντρο παραγγελιοληψίας που δέχεται παραγγελίες 24/7. Οι sales executives αναλαμβάνουν τις παραγγελίες και τις παρακολουθούν βήμα-βήμα, κρατώντας ενήμερο τον πελάτη για ό,τι χρειαστεί. Η ομάδα του yachting, φυσικά, ολοκληρώνεται από έναν εκτεταμένο στόλο σωστά εξοπλισμένων οχημάτων με εκπαιδευμένους οδηγούς που φέρουν εις πέρας τις διανομές των παραγγελιών, 7 ημέρες την εβδομάδα, με απόλυτο επαγγελματισμό και συνέπεια.

 


Who is who

Η Αγλαΐα (Λίτσα) Βασιλά Χάλαρη ξεκίνησε από μαθήτρια Γυμνασίου να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση-πρατήριο της FIX HELLAS που διατηρούσαν στον Πειραιά. Από τότε, η σκληρή δουλειά, η εφευρετικότητα, οι γνώσεις και η καινοτόμα σκέψη της μετέτρεψαν τη μικρή επιχείρηση σε μία κάβα μεγάλου βεληνεκούς, την Cava Halari.

Με καταστήματα λιανικής σε Πειραιά και Γλυφάδα, η κάβα έγινε πολύ γρήγορα γνωστή και αγαπητή στους λάτρεις του κρασιού, του ποτού και του delicatessen για την τεράστια γκάμα προϊόντων. Η ιδιοκτήτρια αναγνώρισε γρήγορα το κενό που υπήρχε στην αγορά ως προς το εταιρικό δώρο και προμήθευε εκατοντάδες εταιρείες κάθε χρόνο με εταιρικά δώρα.

Βρισκόμενη στο απόγειο της ευρηματικότητάς της, διατηρεί το πρώτο Wine Concept Store στην Ελλάδα, ονόματι Choix by Cava Halari στον Πειραιά. Choix σημαίνει επιλογή και το κατάστημα προσφέρει πράγματι παρά πολλές. Εκτός από το κατάστημα λιανικής πώλησης ποτού, οίνου και delicatessen, στο Choix μπορεί κανείς να βρει ενδύματα και υποδήματα Ελλήνων σχεδιαστών, handmade έπιπλα, βιβλία σπάνιων εκδόσεων, διακοσμητικά αντικείμενα κ.α.

Φυσικά, αυτό που κάνει το Choix να ξεχωρίζει είναι η αίθουσα τέχνης & εκδηλώσεων που διαθέτει, δίνοντας την ευκαιρία σε καλλιτέχνες να αναδείξουν τα έργα τους. Με κυρίαρχα στοιχεία το μέταλλο, το τσιμέντο και το ξύλο δημιουργούν μια ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, εναρμονίζοντας το concept store με το κατεξοχήν βιομηχανικό ύφος του Πειραιά.

 

Περισσότερα από το Opinion Spectrum

  • 1

    Τα πιο Δημοφιλη > Αποψη

    Editor's Letter 12 xronia ΟΝDECK

    Editor's Letter: 12 χρόνια ΟΝDECK

    Την 1η Απριλίου του 2011 βγήκε στο φως και στον αέρα το πρώτο τεύχος του...

    Τα πιο Δημοφιλη > Ρεπορταζ

    12 Years ONDECK wishes

    Θερμές Ευχές | 12 Χρόνια ONDECK (6ο μέρος)

    Θεσμικοί, συνεργάτες και φίλοι του περιοδικού στέλνουν στο ONDECK τις πιο θερμές ευχές τους.

    Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

    Η D-Marin υποστηρίζει τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για…

    Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης “Our Ocean Conference 2024”, η D-Marin επισφράγισε τη δέσμευσή...

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Ρεπορταζ

    Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

    Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

    Ρεπορτάζ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Η D-Marin Λευκάδας μέγας χορηγός του Πρά…

    Η D-Marin Λευκάδας για μια ακόμη χρονιά υπήρξε μέγας χορηγός...

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Style

    Το νέο TUDOR Pelagos FXD Chrono “Cycling…

    Με αφορμή την έναρξη του Giro d’Italia 2024, η TUDOR...

    Style