Η Breitling «πετάει» προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Σε συνεργασία με την Climate Impulse, την πρωτοποριακή πράσινη περιπέτεια του υδρογονοκίνητου αεροπλάνου του Bertrand Piccard.

Η Breitling, η ελβετική εταιρεία κατασκευής πολυτελών ρολογιών, γνωστή για το πρωτοποριακό της πνεύμα στον τομέα της αεροπλοΐας, ανακοινώνει με υπερηφάνεια τη συνεργασία της με την Climate Impulse, το τελευταίο εγχείρημα του Ελβετού εξερευνητή και υπέρμαχου του κλίματος, Bertrand Piccard.

Αυτή η συνεργασία σηματοδοτεί τη συνεχή στήριξη της Breitling προς τον Piccard, έναν μακροχρόνιο πρεσβευτή της επωνυμίας, καθώς αναλαμβάνει το πρωτοποριακό έργο Climate Impulse: τον πρώτο γύρο του κόσμου χωρίς στάση και μηδενικές εκπομπές ρύπων, με ένα οικολογικό υδρογονοκίνητο αεροπλάνο, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει εννέα ημέρες και σχεδιάστηκε για να εμπνεύσει τη δράση για το κλίμα στο σύνολό της.

Ο Bertrand Piccard, ένας «κατ' εξακολούθηση» εξερευνητής και πρωτοπόρος των καθαρών τεχνολογιών, έχει μια βαθιά ριζωμένη ιστορία με την Breitling, έχοντας υποστηριχθεί από την επωνυμία κατά τη διάρκεια των αποστολών Breitling Orbiter, τριών πρωτοποριακών ταξιδιών στα οποία ο Piccard κατάφερε τον πρώτο γύρο του κόσμου με αερόστατο, χωρίς στάση, το 1999.

Τώρα, η Breitling στέκεται και πάλι στο πλευρό του Piccard ως Επίσημος Συνεργάτης, καθώς ξεκινάει ένα ακόμη ιστορικό ταξίδι, το οποίο έχει προγραμματιστεί για το 2028: τον πρώτο γύρο του κόσμου με υδρογονοκίνητο αεροπλάνο, χωρίς στάση και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Breitling Climate Impulse Bertrand Piccard 2

Η αεροπορική κληρονομιά της Breitling χρονολογείται από τη δεκαετία του 1930, όταν η μονάδα συντήρησης αεροσκαφών της, Huit Aviation, ανέπτυξε όργανα ακριβείας για το πιλοτήριο και χρονογράφους πιλότων για τους πρώτους αεροπόρους. Με την άνοδο των αεροπορικών εταιρειών, η επωνυμία έγινε «ο επίσημος προμηθευτής της παγκόσμιας αεροπλοΐας» με τον χρονογράφο Navitimer, εξοπλισμένο με λογαριθμικό κανόνα, ιδανικό για τα πληρώματα των εμπορικών αεροσκαφών.

Σήμερα, η σειρά Professional της Breitling, με τα ψηφιακά-αναλογικά ρολόγια αεροπλοΐας, συνεχίζει να εξυπηρετεί τους πιλότους σε δοκιμαστικές πτήσεις και σε ακραίες συνθήκες. Συνθήκες που ο Piccard και η ομάδα του θα αντιμετωπίσουν στο ταξίδι τους που θα γράψει ιστορία.

Σε δήλωσή του σχετικά με την αποστολή της Climate Impulse, ο διευθύνων σύμβουλος της Breitling, Georges Kern, σημείωσε: «Η Breitling βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή της αεροπλοΐας και η συνεργασία μας με την Climate Impulse αποτελεί το επόμενο επίπεδο αυτής της δέσμευσης. Η στήριξή μας στον Bertrand Piccard και την ομάδα του μας κάνει υπερμάχους του μέλλοντος των βιώσιμων αερομεταφορών».

Ο Bertrand Piccard, του οποίου τα πρωτοποριακά επιτεύγματα περιλαμβάνουν επίσης τον πρώτο γύρο του κόσμου με αεροπλάνο που χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια (την αποστολή Solar Impulse το 2016)  τόνισε τη σημασία της παρουσίασης της δράσης για το κλίμα με έναν πιο θετικό τρόπο:

«Πρέπει να αλλάξουμε την οπτική περί οικολογίας από θυσίες και φόβο σε ενθουσιασμό και ελπίδα. Οι ρεαλιστικές λύσεις θα φέρουν τους ανθρώπους κοντά, από τους πολίτες και τους πράσινους ακτιβιστές μέχρι τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες».

Breitling Climate Impulse Bertrand Piccard 3

Ο Raphaël Dinelli, έμπειρος ιστιοπλόος, πιλότος και μηχανικός σύνθετων υλικών, θα συνοδεύσει τον Piccard σε αυτήν τη νέα περιπέτεια. Ο Dinelli μεταφέρει την τεχνογνωσία του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις οικολογικές καινοτομίες στο έργο Climate Impulse, καθοδηγώντας την κατασκευή αυτού του επαναστατικού αεροσκάφους από την εταιρεία του, 49Sud.

Το έργο Climate Impulse έχει ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες των πτήσεων με υδρογόνο ως βιώσιμη εναλλακτική λύση για τις μελλοντικές αερομεταφορές και να φέρει επανάσταση στον τομέα της βαριάς κινητικότητας. Πέρα από αυτό, η Climate Impulse θέλει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα ότι ο εκσυγχρονισμός και η απαλλαγή του κόσμου μας από τις ανθρακούχες εκπομπές είναι εφικτή.

Με ένα κοινό όραμα καινοτομίας και συνεργασίας, ο Piccard, ο Dinelli και οι ομάδες τους, μαζί με την Breitling, είναι έτοιμοι να γράψουν ιστορία για άλλη μια φορά, εμπνέοντας μια νέα γενιά περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Το χρονοδιάγραμμα της πτήσης Climate Impulse:

• 2024 – 2026: Κατασκευή του αεροπλάνου
• 2026 – 2027: Δοκιμαστικές πτήσεις
• 2028: Ο πρώτος γύρος του κόσμου με αεροπλάνο, χωρίς στάση

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον πρώτο γύρο του κόσμου με πράσινο υδρογονοκίνητο αεροπλάνο, επισκεφθείτε την Climate Impulse

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Πάσχα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Πασχαλινές συνθέσεις δώρων και εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά στο GB Corner Gifts & Flavors

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style